Yamarin
PionerFiretakt
Elektriske MotorerBrenderup
Fogelsta

Kontakt oss
Forsiden

Sist oppdatert:16.12.2010


 

F200 - F225 - F250


Verdens mest avanserte utenbordsmotor?

Yamaha ingeniørene fikk en beskjed da de startet med å utvikle disse motorene - de skulle kunne erstatte dagens store totakt-motorer på alle vanlige båter. Ingeniørene klaret oppgaven med glans. Da Yamaha introduserte F225, vakte det internasjonal oppmerksomhet. For at motoren skulle bli kompakte og lette, løste Yamaha-ingeniørene de tekniske utfordringene på en revolusjonerende måte. Resultatet er blitt tre modeller som ingen har sett maken til.

Under det elegante, stilfulle, lyddempende og praktiske motordekselet befinner det seg en kompakt firetakter med høy ytelse og krefter nok til å gi selv store båter en imponerende toppfart.

Yamaha har integrert eksosmanifolden med selve motorblokken. Det gir en slankere motor, og gjør også at man sparer vekt. Årsaken til at ikke F200, F225 og F250 ser større ut enn tilsvarende totaktere, er at sylindrene står i en V-form med 60 graders åpning og at eksosen ledes i kanaler mellom sylindrene. Dette, sammen med utstrakt bruk av avanserte materialer gjør motoren lett og solid. 

Motorens hjerte er en V-6 blokk med sylindervolum på 3,4 liter. De 24 ventilene som sørger for at motoren får luft og bensin og slipper eksos ut, styres av overliggende kamakseler. Bensintilførselen kontrolleres og doseres nøyaktig av et elektronisk styrt system som tar hensyn til motorens tilstand og belastning og førerens gasspådrag. Luften ledes gjennom lange ‘rør’ for at lyden skal dempes, og det er også bygd inn spesielle lyddempere i det elegante dekselet.

V-6 firetakterne er like sterke og pålitelige som alle Yamahas utenbordsmotorer. Men for å gjøre det enkelt for mekanikeren, slik at kundens verkstedopphold blir så kort som mulig, ermotorene utstyrt med et avansert elektronisk diagnosesystem. Ved bruk av en bærbar PC, kan Yamaha-spesialisten raskt og enkelt finne ut hva feilen er.

      
     
     
     

   
Firetakt
300-350hk
200-250hk
80-150hk
30-60hk
15-25hk
6- 9,9hk
2,5-4hk
FT8-FT60

Yamaha forskjellen